Mijn favorieten

Taxaties


Bij vrijwel elke onroerend goed transactie is een recent taxatierapport van groot belang en soms ook verplicht.

De aangegeven waarden en omschrijving van het onroerend goed gelden als een uitgangspunt voor het bepalen van de eventueel benodigde hypotheek.

 

Bij Makelaardij Bruins Slot en Kroezen werken 2 beëdigde en gecertificeerde taxateurs, zodat voor elke situatie een deskundige en betrouwbare taxatie kan worden verzorgd.

 

Van woning, bedrijfsmatig of agrarisch object, tot en met taxatie voor de onroerende zaakbelasting (W.O.Z.) en belangrijke fiscale waarderingen, zoals bij nalatenschap, gezamenlijke waardering en bijvoorbeeld bedrijfsbeëindiging. Met betrekking tot gezamenlijke waarderingen in samenwerking met de taxateurs van de belastingdienst heeft ons kantoor jarenlange ervaring.

De bevindingen worden samengevat in een overzichtelijk en voor het specifieke doel op maat gemaakt taxatierapport.

                                                 Logo NWWI

NWWI
Het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) is in 2009 opgericht om geldverstrekkers, intermediairs en consumenten inzicht te bieden in de wijze waarop de waarde van woningen is vastgesteld. Het NWWI is het keurmerk voor woningtaxaties en heeft als belangrijk doel het verhogen van de deskundigheid, betrouwbaarheid en transparantie van woningtaxaties. Het biedt betrokkenen meer zekerheid en draagt bij aan het voorkomen van taxatiefraude. 

Kwaliteit
Het NWWI heeft tot doel de kwaliteit van taxatierapporten te optimaliseren. Taxateurs die zijn aangesloten bij het NWWI, moeten aan strenge voorwaarden voldoen. Het NWWI bewaakt de kwaliteit van zowel de taxatie als de taxateur door voortdurend te controleren. Omdat Bruins Slot en Kroezen Makelaardij als NWWI taxateurs verplicht zijn de taxatie volgens uniforme en strenge richtlijnen te onderbouwen, is voor u duidelijk zichtbaar hoe de getaxeerde waarde tot stand is gekomen.

Verplicht
Alle geldverstrekkers in Nederland accepteren een taxatierapport welke door het NWWI is gevalideerd. Een aantal geldvertrekkers stelt een door het NWWI gevalideerd rapport inmiddels zelfs verplicht, voor zowel NHG als niet-NHG financieringen.

Kosten
Aan een NWWI-taxatie is, naast het bedrag voor de taxatie, een bedrag van € 42,50 (exclusief btw) verbonden. Op de factuur van de taxateur staan deze kosten altijd apart vermeld als NWWI-bijdrage.

NWWI rapport aanvragen
Wilt u direct een NWWI-taxatierapport aanvragen bij Bruins Slot en Kroezen Makelaardij? Klik dan op 'Rapport aanvragen'. Van zelfsprekend kunt u ook telefonisch contact opnemen met ons.